Gotvach.bg»Съвети»Как се прави желатинът?

Как се прави желатинът?

МарияМария
Новак
2351
Как се прави желатинът?

Желатинът е протеин, получен чрез варене на кожата, сухожилията и костите на животни - обикновено от крави или прасета.

Желатинът, извлечен по време на този процес, няма вкус и цвят. Разтваря се в топла вода и придобива желирана текстура, когато изстине.

Може да се консумира като костен бульон или като хранителна добавка.

Желатинът се използва в шампоани, маски за лице и друга козметика, както и за сгъстител за плодови желатини и пудинги.

Ще го откриете в съдържанието на желирани бонбони, маршмелоу, желирани торти, сладолед и кисело мляко.

Веган алтернативата на този продукт се нарича агар агар. Извлича се от вид водорасли и се предлага като растителен заместител на желатина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати