Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Приготвя Желатин
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Но какво е общото между желатин и скелет? Това, че желатинът се произвежда от животински кости (кожа, копита, сухожилия и хрущяли)....

Желатинът е субстанция от животински произход. Тя се извлича вследствие варене във вода на кости и хрущяли....

Желатинът се накисва в студена вода, за да набъбне, след което се затопля, за предпочитане на водна баня, докато се разтопи и втечни....

Желатинът няма миризма и вкус, той е прозрачен и обикновено се продава във вид на прах. На някои места се продава желатин и на листове....

Желатинът се разтваря в студена вода, след което се загрява на топла баня като температурата му не бива да надвишава 60 градуса....

Как се ползва желатин на листа
Желатинът на листа често се разглежда като най-лесната форма на желатин за употреба....

Тези партиди конфитюр с ниско съдържание на пектин се приготвят най-трудно в домашни условия....

Използване на желатин
Повечето от нас знаят желатина като оцветен прах, който се превръща в желе....

Желатинът може да се замести и с други продукти....
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 10
55
44
31
20
10
Дай твоята оценка: