Gotvach.bg»Съвети»Как да изпечем чушки на грил тиган?

Как да изпечем чушки на грил тиган?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94231891
Как да изпечем чушки на грил тиган?

Запечените чушки на грил тиган са лесни за приготвяне и притежават изключителен вкус. Можете да ги направите на закрито или на открито. Отнемат около 15-20 минути за приготвянето си и са брилянтна гарнитура. Идеални са и за приготвяне на ястия.

Ето как се приготвят чушки на грил тиган в лесни стъпки:

- Първо се уверете, че грил тиганът (най-подходящия материал е чугун) е поставен върху котлон, включен на висока степен и е горещ ;

- Ако не желаете да изпечете чушките на грил тиган цели, а искате да ги разрежете, задръжте 2 чушки изправени вертикално за дръжките една до друга. Използвайте остър нож, за да отрежете надлъжно повърхността им на 4 части (може и повече части, ако чушките са със странна форма). Опитайте се да направите резените колкото е възможно по-големи. Отрежете дъното на чушките и изхвърлете дръжките и семките им

- Намажете със зехтин чушките (около 1 с. л., за два броя чушки) с помощта на силиконова четка върху дървена дъска, а не тигана;

- Поръсете ги с чеснова сол от вътрешната страна, за да добавите допълнителен пикантен вкус на чушките. Използвайте друго масло, ако желаете, добавете други подправки или просто използвайте обикновена сол. Изборът е ваш;

- Един хубав чифт силиконови щипки, ще превърне обръщането на чушките, когато ги поставите в нагорещения грил тиган в забавление;

- Ще ви отнеме, около 15-20 минути, за да ги изпечете чушките.

С изпечените зеленчуци можете да си направите салата от чушки или чушки в сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати