Запечените чушки на грил тиган са лесни за приготвяне и притежават изключителен вкус. Можете да ги направите на закрито или на открито. Отнемат около 15-20 минути за приготвянето си и са брилянтна гарнитура. Идеални са и за приготвяне на ястия.
Ето как се приготвят чушки на грил тиган в лесни стъпки:
- Първо се уверете, че грил тиганът (най-подходящия материал е чугун) е поставен върху котлон, включен на висока степен и е горещ ;
- Ако не желаете да изпечете чушките на грил тиган цели, а искате да ги разрежете, задръжте 2 чушки изправени вертикално за дръжките една до друга. Използвайте остър нож, за да отрежете надлъжно повърхността им на 4 части (може и повече части, ако чушките са със странна форма). Опитайте се да направите резените колкото е възможно по-големи. Отрежете дъното на чушките и изхвърлете дръжките и семките им
- Намажете със зехтин чушките (около 1 с. л., за два броя чушки) с помощта на силиконова четка върху дървена дъска, а не тигана;
- Поръсете ги с чеснова сол от вътрешната страна, за да добавите допълнителен пикантен вкус на чушките. Използвайте друго масло, ако желаете, добавете други подправки или просто използвайте обикновена сол. Изборът е ваш;
- Един хубав чифт силиконови щипки, ще превърне обръщането на чушките, когато ги поставите в нагорещения грил тиган в забавление;
- Ще ви отнеме, около 15-20 минути, за да ги изпечете чушките.
С изпечените зеленчуци можете да си направите салата от чушки или чушки в сос.
Коментари