Gotvach.bg»Съвети»Как да почистите лепкава или омазнена четка за сладкиши

Как да почистите лепкава или омазнена четка за сладкиши

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
242308
Как да почистите лепкава или омазнена четка за сладкиши

Закуска от домашно приготвени, топящи се в устата маслени кифлички или многолистна кора за пай, гарнирана с планина от горски плодове - звучи точно за като за мързелива неделя. Но за да започнете да приготвяте някое от тези вкусни лакомства, може да се наложи да извадите четка за сладкиши. Този инструмент е удобен, когато трябва да нанесете глазури, да намажете месо или за обикновено измиване на яйца.

Въпреки че най-вероятно имате метод да почистите ежедневните си прибори за готвене, може да се чудите как всъщност трябва да почистите четка за сладкиши след използването ѝ.

Доста често върху нея остават лепкави белтъци и разтопено масло. Ако четката ви има дървена дръжка, не можете точно да я хвърлите в съдомиялната машина. И тъй като четката се използва директно върху храна, особено важно е да отделите време да я почистите и подсушите старателно.

Всъщност косъмчетата на четките, които не са напълно изсъхнали, всъщност могат да предизвикат поява на мухъл - и със сигурност не искате да мажете с мухлясал уред вашите красиви сладкиши. И това ни води до този съвет.

Това е ръководство стъпка по стъпка, което да ви покаже как лесно да почистите четката за сладкиши и да се уверите, че е напълно суха, преди да я приберете.

От какво имаш нужда?

• Малка купа

• Препарат за съдове

• Хавлиена кърпа

• Малък стъклен буркан

• Едра сол

Инструкции за почистване на четка за сладкиши

1. Изплакнете четката под крана: Съберете необходимите почистващи препарати (малка купа, препарат за чинии, кърпа, малък стъклен буркан и едра сол) и след това изплакнете четката за сладкиши под течаща вода, за да премахнете възможно най-много храна;

2. Развихрете четката в купа с топла сапунена вода: Напълнете малка купа с топла вода и няколко капки веро. Размахайте четката във водата. Преместете четката наоколо, като я притискате внимателно към дъното и стените на купата. Това ще позволи на водата и верото да почистят навсякъде около четините и да достигнат и до вътрешните влакна;

3. Изплакнете, за да отстраните верото, разбъркайте власинките изплакнете: Изплакнете отново и почистете четините с пръсти, за да изплакнете остатъците от веро. Не забравяйте да ударите частта, където космите достигат до дръжката. И използвайте гъба, за да почистите и останалата част от дръжката;

4. Разклатете на сухо: Ударете внимателно четката по ръба на мивката, за да отстраните възможно най-много вода. Не забравяйте да изсушите дръжката, докато сте на нея;

5. Поставете четката в буркан с малко сол: Поставете четката с косъма надолу в малък буркан. Изсипете едра сол в буркана и го оставете да престои, така че четините да са напълно потопени. Можете да повдигнете четката малко нагоре, така че да има сол под долния ръб на четината, както и около нея. Солта ще помогне за изтегляне на влагата от четката. Дръжте четката в солта за една нощ или можете да изберете да съхранявате четката си за сладкиши в солта, за да я поддържате суха и свежа между употребите. Ако установите, че четката ви започва да мирише или власинките са се стопили, знаете, че е време да пазарувате нова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати