Gotvach.bg»Съвети»Защо брашното се пресява?

Защо брашното се пресява?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
3109
Защо брашното се пресява?
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.

Всеки път, когато решим да замесим тесто за хляб, за козунак, за ароматни кифлички или разни сладки, някъде в начина на приготвяне срещаме изречението: „ пресейте брашното със содата или пресейте брашното със солта.“

И въпреки че сигурно десетки пъти сме пресявали брашното, повечето от нас не знаят защо трябва да се пресява брашното. Пресяването обаче е важно, защото то дава предимства при месенето и изпичането на готовия продукт.

Доказано е, че при пресяването в брашното се вкарва допълнителен въздух. Той прави тестото по-пухкаво. Особено важно е да се пресява бялото брашно, защото то има свойството доста да улегва и частиците му да се слепват.

Опитните домакини знаят, че брашното се пресява не веднъж, не два пъти, а поне три пъти, докато всички бучици те разбият и влезе достатъчно въздух. Може да си позволите да не пресеете брашното, ако то е с допълнителни набухватели, които задължително са отбелязани на опаковката.

Вижте също кое брашно е по-полезно и научете колко мая се слага на брашното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен