Gotvach.bg»Съвети»Как се съхраняват охлюви?

Как се съхраняват охлюви?

Г. ВълчеваГ. Вълчева
Новак
220
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
79.00 лв.

Ако сте любители на охлювите и след дъждовен ден излизате на лов, въоръжени с голям плик и доза търпение - тази статия е за вас. Както може би се досещате, най-често срещаният начин за запазване на пресни охлюви е чрез замразяване.

В това състояние те могат да издържат от 3 до 6 месеца и все още да са годни за ядене. Важно е да дръжте охлювите отделно от други пресни хранителни продукти, защото могат да се преносители на паразити и други патогени. Ако са живи, трябва да ги оставите няколко дни да гладуват, преди да ги сварите, а след това да ги изплакнете с вода или да ги накиснете.

След като са почистени, сварени и изстинали, охлювите са готови за съхранение. Извадете месото им от черупките. Увийте в прозрачно фолио и след това в алуминиево, за да сте сигурни, че месото остава свежо.

Стегнете добре при опаковането. Приберете охлювите в найлонов плик, който се затваря херметически, най добре е, ако използвате вакуумен плик. За да удължите живота на месото от охлюв, е добре то да не е изложено на твърде много кислород. Поставете етикет с датата на замразяване, за да сте сигурни от колко време стои месото във фризера.

Съществува и друг метод за съхранение, който е използван предимно във фермите за охлюви. Става дума за сушене на охлювите чрез обдухване. Този процес се случва в продължение на няколко дни в помещение с подходяща вентилация. Едва след това охлювите се прибират в хладилна камера.

Ако решите да купите вече сварени и готови за консумация охлюви, някои производители обозначават на опаковката, че можете да ги съхранявате в хладилника в продължение на два дни. Препоръчваме ви обаче по възможност да ги приготвите веднага след отваряне на плика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен