На повечето жени в наши дни им се налага да съвместяват ролите на майки и работещи професионалисти, което и голямо предизвикателство. Освен това те често са натоварени с домакинството и отговарят за готвенето. Ето защо те са принудени да прибягват до всевъзможни трикове, за да успеят да се справят с всичко.
Един от най-разпространените начини за пестене на време в делничните дни е, домакинята да наготви повече събота и неделя, а през останалото време просто до претопля. Добрата новина е, че тя може да постъпи по същия начин и с тестото.
Мекото тесто за мекици или милинки, дори тесто за кифлички или за погача може да бъде съхранявано в хладилник в продължение на дни.
Ако тестото е поставено в найлонов плик е и било обилно намазано с олио, то може да престои в хладилник около 4-5 дни, без това да се отрази по никакъв начин на вкусовите му качества. След този срок то започва да губи еластичността си и да накиселява.
Коментари