Свинското месо е най-често консумираното месо в света, като доказателствата за отглеждане на свине датират от 5000 г. пр.н.е.
Свинското месо може да се консумира и смляно. Свинската кайма обикновено се прави от свинската плешка и понякога включва подрязани краища на свинското филе.
Когато се продава в супермаркета предварително смляна и пакетирана, каймата от свинско месо често не е етикетирана с упоменати проценти на мазнините в нея. Обикновено съдържа около 15 процента мазнини.
Обикновеното смляно свинско месо работи добре в рецептите за Bon Appétit. Преди готвене е розово-червено. Не трябва да има зеленикави или кафяви нюанси.
Ако успеете да стигнете до месар, който ще ви смели прясно свинско месо, ще получите по-добра текстура и ще можете да посочите месото със съдържание на мазнини, които искате.
Смляното свинско месо за наденица трябва да има повече мазнини от обикновеното смляно свинско месо. Обикновено съдържа месо от плешки с допълнителни парчета смляна мазнина от филе.
Смляното свинско месо за наденица обикновено съдържа около 25 до 30 процента мазнини.
Смляното свинско месо, макар и с високо съдържание на наситени мазнини, съдържа значително количество селен и тиамин.
Около 85 грама порция варено, смляно свинско месо осигурява почти половината от диетичния референтен прием (DRI) на протеини за възрастни под 50 години, както и големи количества от много други витамини и минерали.
Със свинска кайма може да приготвите вкусотии като:
- руло Стефани;
Коментари