Gotvach.bg»Съвети»От коя част на прасето се прави кайма?

От коя част на прасето се прави кайма?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94228884
От коя част на прасето се прави кайма?

Свинското месо е най-често консумираното месо в света, като доказателствата за отглеждане на свине датират от 5000 г. пр.н.е.

Свинското месо може да се консумира и смляно. Свинската кайма обикновено се прави от свинската плешка и понякога включва подрязани краища на свинското филе.

Когато се продава в супермаркета предварително смляна и пакетирана, каймата от свинско месо често не е етикетирана с упоменати проценти на мазнините в нея. Обикновено съдържа около 15 процента мазнини.

Обикновеното смляно свинско месо работи добре в рецептите за Bon Appétit. Преди готвене е розово-червено. Не трябва да има зеленикави или кафяви нюанси.

Ако успеете да стигнете до месар, който ще ви смели прясно свинско месо, ще получите по-добра текстура и ще можете да посочите месото със съдържание на мазнини, които искате.

Смляното свинско месо за наденица трябва да има повече мазнини от обикновеното смляно свинско месо. Обикновено съдържа месо от плешки с допълнителни парчета смляна мазнина от филе.

Смляното свинско месо за наденица обикновено съдържа около 25 до 30 процента мазнини.

Смляното свинско месо, макар и с високо съдържание на наситени мазнини, съдържа значително количество селен и тиамин.

Около 85 грама порция варено, смляно свинско месо осигурява почти половината от диетичния референтен прием (DRI) на протеини за възрастни под 50 години, както и големи количества от много други витамини и минерали.

Със свинска кайма може да приготвите вкусотии като:

- руло от кайма;

- мусака с кайма;

- пици с кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати