Gotvach.bg»Съвети»Защо се вкисва супата

Защо се вкисва супата

Защо се вкисва супата

Супата е вкусно традиционно ястие, което често присъства на трапезата. Макар супата да е лесна и бърза за приготвяне гозба, тя все пак има тънкости, на които трябва да обърнете внимание. Най-често срещаният проблем е вкисването на супата. Неговата поява може да се дължи на няколко причини. Ето защо супата се вкисва:

- Липса на охлаждане. Веднага след приготвянето на супата, е важно да я оставите да изстине. След това трябва да я оставите в хладилника. В противен случай, вероятността супата да вкисне е изключително висока. Охлаждането е задължителен елемент, тъй като с негова помощ се съхранява годността на ястието.

- Преждевременно охлаждане. Това е друг опасен момент, който трябва да избягвате. В никакъв случай не трябва да поставяте супата в хладилника, когато тя е още гореща. Директната смяна на температурите ще предизвика окисляване и вкисване на супата.

- Продуктите в супата. Вкисването на супата е процес, който до голяма степен зависи от съставните продукти. Ако супата съдържа брашно, то вкисването настъпва много по-бързо, независимо дали ястието се съхранява на оптимални температури.

Вкисналата супа се разпознава по променения аромат, който е неприятен. Друг признак за вкиснала супа е вкусът, който става кисел или горчив.

Как може да възвърнете нейния вкус?

- Един от начините е да добавите сметана или прясно мляко към супата и да я оставите да къкри за около 10 минути.

- Друг начин е да добавяте към всяка порция супа по 1-2 лъжици сметана. Тя спомага за омекотяване на вкуса на доматена супа, зелева супа или др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати