Загорялото ядене е един основните врагове на всяка домакиня в кухнята. Най-често срещаната причина за загоряло ястие е прекомерното стоене на котлона или недостатъчното разбъркване.
Най-неприятният момент обаче е когато приготвяте сладко и то загори. В този случай обаче не трябва да се паникьосвате, тъй като съществува начин, с който да овладеете ситуацията. Ето какво трябва да направите със загорялото сладко:
Първата стъпка е да се отървете от неприятната миризма на загоряло. За тази цел можете да сложите кора хляб, която да абсорбира загорелия аромат.
Втората стъпка е да преместите загорялото сладко в друг съд и то максимално бързо. Избягвайте разбъркването след преместването. Също така трябва да внимавате, за да не попаднат части от загорялото в новия съд.
Третата стъпка е да покриете новия съд с мокра кърпа. Също така можете да я напоите с оцет. Съдът трябва да бъде покрит, докато миризмата на загоряло не изчезне изцяло. Може да се наложите да сменяте кърпите няколко пъти, докато това е необходимо.
Друг метод за премахването на загорялата миризма е да сложите съда, покрит, под струя вода и да го държите по този начин в продължение на 15 минути.
Това също ще ви донесе ефективни резултати. Най-важният съвет в такива ситуации е да действате бързо, за да може да спасите своя продукт и да запасите неговите вкусови качества.
Вижте и някои идеи как да си приготвите:
- конфитюр;
- пестил;
- мармалад;
- рачел.
Коментари