Gotvach.bg»Съвети»Как да оправим загорялото сладко?

Как да оправим загорялото сладко?

Как да оправим загорялото сладко?

Загорялото ядене е един основните врагове на всяка домакиня в кухнята. Най-често срещаната причина за загоряло ястие е прекомерното стоене на котлона или недостатъчното разбъркване.

Най-неприятният момент обаче е когато приготвяте сладко и то загори. В този случай обаче не трябва да се паникьосвате, тъй като съществува начин, с който да овладеете ситуацията. Ето какво трябва да направите със загорялото сладко:

Първата стъпка е да се отървете от неприятната миризма на загоряло. За тази цел можете да сложите кора хляб, която да абсорбира загорелия аромат.

Втората стъпка е да преместите загорялото сладко в друг съд и то максимално бързо. Избягвайте разбъркването след преместването. Също така трябва да внимавате, за да не попаднат части от загорялото в новия съд.

Третата стъпка е да покриете новия съд с мокра кърпа. Също така можете да я напоите с оцет. Съдът трябва да бъде покрит, докато миризмата на загоряло не изчезне изцяло. Може да се наложите да сменяте кърпите няколко пъти, докато това е необходимо.

Друг метод за премахването на загорялата миризма е да сложите съда, покрит, под струя вода и да го държите по този начин в продължение на 15 минути.

Това също ще ви донесе ефективни резултати. Най-важният съвет в такива ситуации е да действате бързо, за да може да спасите своя продукт и да запасите неговите вкусови качества.

Вижте и някои идеи как да си приготвите:

- конфитюр;

- пестил;

- мармалад;

- рачел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен