Камбите са особено подходящи за зимнина. Но също така можете да ги включите
изпечени и обелени в салата. Единственото, което отнема повече време преди печенето им, е почистването им от семките. Като цяло се приготвят лесно и бързо.
Ако решите да ги изпечете, за да ги включите в зимнина, тогава ще са ви необходими и други продукти като: сол, захар, винен оцет, целина, бахар, черен пипер, чесън, копър.
С помощта на ножче изрязвате измитите камби от дръжката и почиствате добре от семената.
Камбите се пекат, като загрявате предварително фурната на печката на 200 градуса.
Нареждате камбите с разреза нагоре в тава, покрита с пергаментова хартия.
Камбите се пълнят с: 1 ч.л захар, 1/2 к.л сол, 1 ч.л оцет, зрънце бахар и черен пипер, скилидка чесън, целина, копър. Можете да добавите още подправки по ваш вкус. Ако решите, можете да сложите една чаена лъжица зехтин или олио.
Камбите се пекат до лека промяна на цвета, като не се изпичат изцяло. За тази цел се пекат средно 10-15 минути във фурната. Ако пък искате да ги изпечете, за да ги включите в салата, тогава оставете камбите да се изпекат изцяло във фурната, по горе посочения начин. После ги задушете за около час в тенджера с капак и след това ги обелете.
Когато са готови, още горещи ги наредете в буркан една върху друга, с отвора нагоре. Притиснете камбите, за да се съберат повече в буркана.
Затворете бурканите с капачки. Варете ги за около 5 минути в подходящ съд с вода.
Вижте и повече идеи за:
- печени чушки;
Коментари