Gotvach.bg»Съвети»Как се готви арпа фиде?

Как се готви арпа фиде?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как се готви арпа фиде?

Мнозина са подминавали в магазина пакетите с арпа фиде, известни у нас и като критараки, защото нямат представа какво точно представлява този продукт и как се готви арпа фиде. Всъщност арпа фидето е тип италианско или гръцко фиде, което е произведено от ечемик.

На външен вид то много напомня на тиквени семки или на едър ориз и на практика се готви по доста подобен начин. Арпа фидето или критаракито е много популярно в Гърция където обикновено се използва при приготвянето на супи, ястия с месо или просто като гарнитура.

Критараките може да се приготви както приготвяме ориза. То може да се запържи с малко масло, след което да му се добави бульон и да се готви на тих огън до готовност. Може директно да се залее с бульон, да се прибавят зеленчуци и месо и да се пече във фурна до готовност.

Арпа фидето е познато още под името орзо. То се смята от гърците и италианците за традиционна паста и намира широко приложение в гръцката кухня и италианската кухня. За разлика от традиционните видове паста, критараките се приготвя от грис, произведен от твърда пшеница, което му позволява за издържа по-дълга топлинна обработка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен