Спирулина е вид синьо-зелени водорасли, които са пълни с хранителни вещества и често се считат за суперхрана. Използва се като източник на храна в продължение на няколко века в Мексико и някои африкански страни, а в САЩ се продава под формата на добавка от 70-те години на миналия век.
Освен ако не я приемате във вид на добавка (или я смесвате направо в чаша вода), имате нужда от рецепти, за да включите спирулина в дневното си меню. Много хора добавят от няколко чаени към няколко супени лъжици спирулина към своите смутита и зелени сокове.
Ето и две рецепти, които не съдържат същите нива на спирулина, които бихте приемали под формата на добавка, но ще ви помогнат да започнете да включвате спирулина в ежедневното си меню. След като сте запознати с вкуса на спирулина, бъдете експериментатори и опитайте да я добавите към кюфтета, хумус или дори браунита!
Гуакамоле със спирулина
Подсилете хранителния и наситенозелен цвят на кремообразното авокадо, чрез добавяне на спирулина в любимата си рецепта за гуакамоле. Кимион, ароматен риган, зехтин, сушени домати, лимон и пикантни натрошени люспи от червен пипер балансират силния вкус на спирулина.
Спирулина като подправка
Използвайте спирулина, за да добавите тревист и орехов вкус към чипс от зеле, пуканки, зеленчуци на пара, печени картофи и др.
А в тази статия може да видите повече относно Тъмната страна на суперхраната спирулина.
Коментари