Gotvach.bg»Съвети»Как се маринова чесън?

Как се маринова чесън?

Как се маринова чесън?

Чесънът е подправка с невероятни вкусови и хранителни стойности. Той е изключително полезен продукт, който намира приложение в кулинарията като подправка към множество рецепти.

Чесънът може да се приготвя по различни начини, като един от най-разпространените е в маринован вариант.

Съществуват разнородни методи за мариноване, в зависимост от уменията и времето на готвача. Ето кои са най-известните начини за мариноване на чесъна:

Класически начин за мариноване на чесън

За него са ви необходими чесън, вода, копър, сол, захар, оцет и малко люта чушка. Първоначално трябва да оставите водата да кипне, а след това да обелите чесъна. Когато водата заври, в нея се поставят да врят черен пипер, сол, захар и копър. След още малко добавяте оцета. Паралелно с това саламурата трябва да се изстине, а чесънът да се накисне във вряща вода. Накрая обелвате и поставяте чесънът в буркани. Покривате го с охладената саламура и затваряте бурканите. Чесънът трябва да се остави в маринатата поне за период от месец;

Маринован чесън с добавка цвекло

Необходими са ви чесън, вода, оцет, цвекло, едрозърнеста сол, захар, копър, магданоз, хрян, босилек, канелена пръчица и дафинови листа.

Слагате водата да заври, след което поставяте в нея захар и сол. Поставяте чесъна в нея, за да се бланшира. След което слагате билките от рецептата в бурканите и прибавяте зеленчука плътно в тях. Следващата стъпка е да настъргвате цвеклото и да изстискате сока от него. Готовият сок се изсипва заедно с оцета в маринатата и тя се изсипва в бурканите с маринован чесън.

Вижте още предложения за:

- кисел чесън;

- мариновани маслини;

- маринована риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати