Каква храна трябва да се яде при обрив?

Каква храна трябва да се яде при обрив?

Обривите са кожни реакции, които сигнализират за нередност в организма. Сред най-честата причина за обрив в уртикарията, която освен с обрив, с петна и тежък сърбеж. Храненето при обрив зависи от причината за възникването на състоянието. Веднага трябва да се ограничат всички алергизиращи храни – мляко, цитрусови плодове, ядки, мед, шоколад

Когато обривите се появяват редовно, трябва да се подозира алергична реакция или към хранителен, или към козметичен продукт. Гореспоменатите храни са сред най-честите причинители за алергични реакции и обриви.

При обрив може да се консумират плодове (без цитрусови), зеленчуци, препечени филийки, топли супички, леки храни. Хубаво е да се избягват ястията със запръжка, както и мазните и тежки меса. Картофите и оризът също са сред най-добрите храни при възникване на обриви.

Ако обривът е причинен от хранителна алергия, задължително трябва да се установи коя точно е храната, за да се изключи от хранителния режим. Възможно е обривът да е породен от глутенова непоносимост, което означава, че от менюто трябва да се изключат всички изделия от пшеница. Само лекар обаче може да каже обривът от какво е причинен, как ще се лекува и какъв е най-добрият режим за хранене.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати