Варените свински крачета са великолепно мезе за студените зимни месеци. От тях се приготвя обожаваната от всички Пача.
Освен невероятно вкусна пачата е и много лесна за приготвяне. Достатъчно е да се снабдите от месарницата с 3-4 свински крачета и да запретнете ръкави.
Преди да пъхнете свинските крачета в тенджерата под налягане, ще ви посъветваме, да добавите в списъка за пазаруване и 3-4 бр. свински уши, за да спазите класическата рецепта за пача.
Залейте продуктите със студена вода, добавете сол и варете около 50 минути от зашумяването на тенджерата.
След това отделете месото от кокалите, нарежете и добавете черен пипер, чесън, дафинов лист, нарязан морков и малко червен пипер.
Варете пачата още 20 минути, разделете го в купички и охладете до желиране.
Препоръчваме ви да го поднесете с греяна ракия или вино.
Вижте също как се почистват свински крачета и научете какво да сготвите със свинки крачета.
Коментари