Ястията на скара безспорно са едни от най-вкусните. Шишчета, кюфтета, пържоли, зеленчуци – всичко става много вкусно и апетитно, а в комбинация с добра компания и подходяща напитка, насладата е гарантирана.
Разбира се, хубаво е е да поднесете и някаква гарнитура към скарата. Не че е лошо да наблегнем само на ребърцата, но е хубаво да има и нещо допълнително към тях, което само ще подсили вкуса и аромата им. Но каква е най-подходящата гарнитура за скара?
Гарнитурите могат да бъдат най-различни и да се подлагат на различна термична обработка – както на скарата, така и на фурната или пържени. Разбира се, най-лесно е към месото на скарата да прибавите и някой зеленчук и гарнитурата е готова.
Това могат да бъдат чушки, лук, гъби, патладжани, тиквички и каквото ви харесва. Гарнитура за месото на скара могат да бъдат задушените броколи, печените картофи или картофеното пюре, различни леки салати или мариновани зеленчуци.
Салатите са едни от най-подходящите гарнитури, като те могат да съдържат засищащи продукти (ориз, картофи), зрял фасул. През лятото може да изберете по-леки салати. Възможностите за съчетаване са почти неограничени, затова каквото и да решите да поднесете като гарнитура, най-добре е то да ви харесва и да допада на вашия вкус.
Коментари