Рибата е изключително вкусна и полезна за хапване. Тя може да се приготви по много и най-различни начини:
- риба на плоча;
- риба плакия;
- риба във фолио др.
В този съвет ще споделим с вас как можете да приготвите риба във фолио, така че да остане сочна и вкусна.
Първо е важно да решите как искате да приготвите рибата във фолио - дали просто изчистена, овкусена и увита във фолио или на филета.
Ако ще я готвите цяла и просто изчистена, можете да я овкусите със сол и бял пипер. Винаги овкусявайте риба с бял пипер, защото той е по-подходящ за овкусяване на риба от черния.
Можете да пъхнете в корема на рибата лимони и стръкчета магданоз, за да може месото да се овкуси добре. Освен отвън рибата се овкусява и отвътре.
Преди да я сложите във фолиото, я намажете обилно със зехтин или олио, а в самото фолио сложете едно-две парченца масло и така я увийте хубаво. Сложете във фурната и печете около 30-тина минути с фолио, а след това отворете фолиото и допечете за още 10-тина минути.
Печенето на филе от риба във фолио е аналогично с това по-горе, като тук, когато сложите рибата във фолиото, преди да я увиете, можете да подредите шайби лимон.
Можете да сготвите и риба във фолио и на пара. Начинът е същият като гореспоменатите - просто сложете рибата върху решетка, която е специално за пара или я сгответе в специален уред за готвене на пара.
Във фолио може да приготвите печена скумрия, печена пъстърва, лаврак и др.
Коментари