Какви подправки се слагат на зелен боб?

Какви подправки се слагат на зелен боб?

Всяко едно ястие се нужда от правилните подправки, иначе не би станало вкусно. Липсата на подправките винаги се усеща, но използването на неподходящи подправки също не би могло да остане незабелязано.

По отношение на зеления боб нещата стоят по същия начин. Какви подправки можем да сложим на ястията със зелен боб? Зеленият боб е с много лек и приятен вкус и не биха му отивали твърде тежки подправки. Така например, ако приготвяте яхния със зелен боб, задължително трябва да сложите червен пипер – все пак той се слага на всяка една яхния.

Магданозът и копърът са свежи зелени подправки, които много добре биха допълнили вкуса на зеления боб. Слагайте ги накрая на готвенето, за да може да се запазят ценните им качества. В някои части ан страната към ястията със зелен боб слагат и джоджен.

Не прекалявайте с неговите количества, защото може да не ви допадне много. Чесънът също е подходящ за зелен боб. Някои домакини слагат чубрица или мащерка на ястията с боб, но бъдете пестеливи в количествата им.

Вижте и няколко вкусни идеи за зелен боб: Свинско месо със зелен боб на фурна, Зелен боб с джинджифил и Зелен боб с лук.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати