Днес съвременните домакини разполагат с редица удобства – денонощни магазини, готови или полуготови храни и продукти, замразени зеленчуци и дори замразено тесто. Ето защо те нямат никакви основания да откажат да поднесат за закуска на семейството си вкусни баници с бутер тесто.
Бутер тестото, което се предлага в търговската мрежа у нас обикновено се предлага в две опакъвки – малка и голяма. Малката опаковка е с тегло 400-500 г в зависимост от производителя, а голямата разфасовка е с тегло 800-1000 г.
Бутер тестото се предлага дълбоко замразено. Преди да започнете работа с него трябва да го оставите да се отпусне. Това може да стане по два начина.
Може да извадите тестото от фризера и да го оставите да се отпусне на стайна температура за около 1 час, след което то трябва да е готово за се превърне в страхотен сладкиш от бутер тесто.
Най-добрият вариант е да оставите тестото в хладилника за една нощ, където то ще се отпусне постепенно и на сутринта ще е готово да приготвите с него мини бутер банички.
Не се опитвайте да ускорите процеса на размразяване и отпускане на тестото като го потопите в гореща вода или го сложите в микровълновата фурна, защото и в двата случая няма да постигнете желания резултат, а само ще съсипете бутер тестото.
След като знаете как се работи с бутер тесто, препоръчваме да си приготвите бутерки или да опитате някои от нашите любими десерти с бутер тесто.
Коментари