Грейпфрутът е изключително полезен плод, който може да се консумира както директно, така и под формата на сок и в някои салати. Грепфрутът е нискокалоричен, което го прави отличен при спазването на диетични режими. Богат е на фибри и фитонутриенти, а количеството на витамин С в него е несравнимо.
Грейпфрутът е сред най-добрите антиоксиданти, намалява нивото на лошия холестерол, предпазва от сърдечно-съдови заболявания, рак и инсулт. В грейпфрута има ликопен, който също пази тялото от различни заболявания. Той е натурален антибиотик, а освен това е лек диуретик. Стимулира стомашно-чревната лигавица и по този начин подобрява храносмилането.
Грейпфрутът много добре премахва отровите от тялото. Той действа и като натурален антисептик срещу вътрешни рани. Действа добре и на черния дроб. В него има големи количества вода, което пък спомага за ускоряването на метаболизма и за хубавия и здравословен тен на кожата.
Смята се, че предпазва от рак на простатата. Разбира се, с всяко нещо трябва да се внимава. Грейпфрутът не бива да се консумира при прием на някои лекарства, защото неутрализира действието им.
Коментари