В сезона на туршиите, неминуемо всяко българско семейство прави и кисело зеле в бидони. Много хора обаче не знаят каква точно сол да използват, за да получат най-вкусното кисело зеле.
Ако и вие сте от тях, този съвет е за вас. Ще ви разкажем каква точно сол да използвате за вашето кисело зеле, за да имате добре осолено и вкусно кисело зеле.
Както всяко друго нещо, което приготвяме, така и при направата на кисело зеле има няколко неписани правила, които, ако се спазят, резултатът ще е винаги перфектен.
Едно от тези правила е точно каква сол да се използва.
- Най-важните съставки за направата на кисело зеле са разбира се зеле, вода и сол. Много домакини добавят и други неща, но това са трите осановни съставки;
- Солта, която трябва да използвате, е маорска сол, готварска, която е трябва да е възможно най-едра, но в никакъв случай йодирана.
Най-добре е да разтворите солта с една част от водата. Най-лесният начин да разтворите сол е в топла вода. Правилото е, че колкото по-голямо количество сол сложите на вашето кисело зеле, толкова по-голяма ще е неговата трайност.
Вече знаете каква сол да сложите на вашето кисело зеле, за да имате перфектен резултат и за да може и тази зима да приготвяте любимото си кисело зеле със свинско и зелеви сарми.
Коментари