Gotvach.bg»Съвети»Как се яде сирене тофу?

Как се яде сирене тофу?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
310917
Как се яде сирене тофу?

Сиренето тофу, което доскоро беше напълно непознато на българските домакини, днес смело навлиза в дневното ми меню. Името на това соево сирене произлиза от японски и съдържа думите „то“(соеви зърна) и „фу“(сирене). Тази лека храна попива аромата и вкуса на заобикалящите я съставки и сосове и има отлични хранителни качества.

Сиренето тофу е ценен източник на протеини. То се прави от пресечено соево мляко и съдържа всички 8 на брой незаменими аминокиселини. В него има още магнезий, калия, фосфор, натрий и витамини от В групата.

Тофуто може да се консумира сурово, без да се подлага на термична обработка. Просто трябва да се отцеди от водата в която се съхранява, след което да се овкуси с малко зехтин и подправки на вкус.

В традиционната китайска кухня тофуто намира приложение в приготвянето на супи и ястия в уок. Тофуто се комбинира отлично със зеленчуци, риба и месо. Може да приготвите апетитно панирано тофу, печене сирене тофу и дори екзотична салата киноа с тофу и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати