Gotvach.bg»Съвети»Как се правят карамелизирани пуканки?

Как се правят карамелизирани пуканки?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
564164
Как се правят карамелизирани пуканки?

Пуканките са неизменна част от гледането на филм. Можем да си ги похапваме и по различни други поводи, като освен солени, те могат да бъдат приготвени и по друг начин – с карамелизиране. Карамелизираните пуканки са неустоими и са страхотна алтернатива за онези, които обичат солени пуканки. Но как да си приготвимм вкусните карамелизирани пуканки?

Необходими са ви около 5 чаши готови пуканки, ½ ч.ч. захар, 5-6 с.л. масло, 1 щипка сода за хляб и малко ванилов екстракт по желание. Загрейте слабо фурната – на около 120 градуса. Постелете тавичка за печене с пергаментова хартия. Сложете пуканките в голяма купа, която трябва да е огнеупорна. Разтопете маслото в тиган.

Добавете захарта и бъркайте докато се смеси. Течността трябва да заври. Разбърквайте с шпатула, за да не залепне сместа. Махнете тигана от огъня. В отделна купичка разбъркайте содата, ванилията и разтопеното масло, като всичко отново се слага на котлона. Продължете да бъркате, докато започнат да излизат балончета.

Бъркайте до получаването на гладък карамел. Бавно го изсипете върху пуканките и ги разбъркайте, за да се покрият добре отвсякъде. Сипете пуканките в тавата с хартията и печете в загрятата фурна, докато карамелът добре се абсорбира в пуканките – около 1 час.

Прочети също как се карамелизират ябълки, как да карамелизираме месо или как да си направиш карамелизирани праскови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен