На всички ни се е случвало да белим сварени яйца. Невинаги обаче се случва да го обелим, както трябва- или остават черупки по него, или половината белтък пада заедно с черупките.
Ако искате да знаете как лесно да обелите вашето яйце - бързо и без остатъци от черупки, и то да остане цяло, четете нататък.
Ето как да обелим сварено яйце лесно
- Първото нещо, което трябва да направите, е, разбира се, да го сварите. Водата, в която варите яйцата, трябва да е с добавена много малко сол. Когато водата заври, яйцата се поставят вътре и се варят около 7-8 минути. Времето на варене зависи от това как предпочитате вашите яйца;
- След като сварите яйцата, ги сложете в студена вода. По този начин ще прекратите процеса на готвене и ще изстинат по-бързо;
- След това трябва да почукате леко яйцето, но това не трябва да става със сила. Трябва просто черупката на яйцето да се напука. Тази процедура трябва да се направи от всички страни на яйцето;
- След като черупката вече се е напукала, трябва да сложите яйцето между дланите си и да започнете неговото търкаляне между тях, все едно правите кюфтета. Трябва да приложите съвсем лек натиск. По този начин яйчената черупката ще се отдели от яйцето;
- След това просто премахнете черупката. Измийте обеленото яйце, за да не останат никакви черупки по него и това е всичко.
Вижте още:
Коментари