Gotvach.bg»Съвети»Колко време се пече царевица?

Колко време се пече царевица?

редакция:
Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
15183
Колко време се пече царевица?
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.

Печенето на царевица е вкусен и популярен начин за приготвяне на този универсален зеленчук. Това е идеална гарнитура за всяко барбекю или семейно събиране и се прави лесно само с няколко прости стъпки. Но колко време отнема печенето на царевица? В следващите редове ще проучим отговора на този въпрос и ще ви дадем няколко съвета как да изпечете царевицата до съвършенство.

Подготовка на царевицата за печене

Преди да се потопим в процеса на печене, е важно да подготвим правилно царевицата. Първо отстранете люспите и коприната от царевицата. След това изплакнете царевицата под студена течаща вода, за да отстраните останалата коприна или остатъци. Накрая подсушете царевицата с чиста кърпа, за да сте сигурни, че не е прекалено мокра при печене.

Печене на царевица на скара

Печенето на царевица на скара е един от най-популярните начини за печене и е сравнително лесно да се направи. За да започнете, предварително загрейте грила си до средно висока температура. След като скарата се загрее, поставете царевицата директно върху решетките на скарата. Гответе царевицата за 10-15 минути, като я обръщате от време на време, за да осигурите равномерно готвене. Царевицата е готова, когато е леко овъглена и омекнала.

Печене на царевица на фурна

Ако нямате скара, можете да опечете царевица и на фурна. За да направите това, загрейте фурната си до 200°C. Поставете царевицата върху лист за печене и печете за 20-25 минути, като обърнете царевицата веднъж по средата на готвенето. Царевицата е готова, когато омекне и леко покафенее.

Печене на царевица на котлон

Ако предпочитате да печете царевица на котлона, можете да го направите с помощта на чугунен тиган. Загрейте тигана на средно силен огън и добавете една супена лъжица масло. След като тиганът е горещ, добавете царевицата и гответе 10-15 минути, като обръщате от време на време, докато царевицата омекне и леко се овъгли.

Как да разберете дали царевицата е готова

Без значение кой метод изберете за печене на царевица, важно е да знаете как да разберете кога е готова. Най-лесният начин да направите това е като проверите цвета на царевицата. Печената царевица трябва да има златисто-кафяв цвят с няколко петна овъглен. Освен това царевицата трябва да е крехка и лесно да се надупчва с вилица.

Последни мисли

Печенето на царевица е чудесен начин да се насладите на този универсален зеленчук. Независимо дали печете на скара, печете във фурна или на котлона, важно е да подготвите правилно царевицата и да знаете как да разберете кога е готова. С малко практика ще можете да изпечете царевицата до съвършенство всеки път. Така че следващия път, когато сте в настроение за вкусна и лесна гарнитура, помислете за печене на малко царевица!

Вижте и някои идеи с царевица:

- печена царевица на фурна;

- салати с царевица;

- царевица в тенджера под налягане;

- царевица на пара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен