При постоянно хълцане какво да пием?

При постоянно хълцане какво да пием?
Снимка: gotvach.bg

Хълцането, което възниква периодично, обикновено не е повод за притеснение. Обикновено то представлява нервен тик на диафрагмата, рядко на храносмилателната система и може да се овладее лесно с няколко изпитани трика.

Може да се опитате да спрете досадното хълцане с вода. Пригответе една голяма чаша вода и я изпийте на малки глътки в определен темп, опитвайки се да спрете спазмите. Тази процедура ще помогне на остатъците храна от долната част на гърлото да се отмият и да се отстрани евентуалното им дразнещо действие в тази област.

Може да се опитате да отпивате от водата в наклонено положение, като се наведете над мивката и държите чашата възможно най-далеч от себе си.

Опитайте се да овладеете хълцането, като поставите малко захар върху езика си и я погълнете. Или смесете малко количество бира със захар и отпивайте на глътки от тази смес.

Може да въздействате върху хълцането и по механичен начин. Хванете езика си с пръсти и когато да пореден път изхълцате, отворете широко уста, изпънете езика напред и задръжте за няколко секунди.

Продължително хълцане, което продължава повече от един час или постоянно хълцане, което се появява повече от 2-3 пъти седмично и трудно отшумява, изисква незабавно да потърсите компетентна лекарска помощ, защото може упоритото хълцане да бъде симптом на скрито сериозно заболяване.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати