Gotvach.bg»Съвети»Колко време се вари зелен фасул?

Колко време се вари зелен фасул?

Венета НиколоваВенета Николова
Помощник Готвач
109
Колко време се вари зелен фасул?

Когато става въпрос за варене на зелен фасул, идеалното време за готвене може да варира в зависимост от сорта зеленчук, от предпочитаната от вас текстура и избрания метод на готвене.

Ето общо ръководство за това колко дълго да готвите зелен фасул, като използвате различни техники.

Колко да варите зелен фасул

Варенето е често срещан метод за готвене на зелен фасул. За да постигнете нежна хрупкава текстура, сложете тенджера с подсолена вода да заври и добавете зеления фасул. Гответе ги без капак за около 4-6 минути. За по-мека текстура можете да ги приготвите за 8-10 минути. Внимавайте да не ги преварите, тъй като може да станат кашави.

Варене на пара

Варенето на пара е друг чудесен начин за готвене на зелен фасул, като същевременно запазвате хранителните си вещества и наситения си цвят. Сварете зеления фасул на пара за около 5-7 минути за нежна хрупкава текстура. Ако предпочитате по-мека текстура, можете да ги задушите за около 8-10 минути.

Сотиране на зелен фасул

Сотирането на зелен фасул е бърз и вкусен вариант. Загрейте малко олио или масло в тиган на средно висока температура. Добавете зеления фасул и гответе около 5-7 минути, като разбърквате от време на време. Зърната трябва да станат крехки и леко овъглени.

Не забравяйте, че тези времена за готвене са приблизителни и могат да варират в зависимост от размера и свежестта на зеления фасул, както и от личните вкусови предпочитания.

Винаги е добра идея да проверявате готовността на боба, докато готвите, и съответно да коригирате времето за готвене. Насладете се на вашия зелен фасул!

Вижте още:

- Как да избирате зелен фасул;

- Как се замразява зелен фасул;

- Как да си направим зелен фасул яхния;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати