Gotvach.bg»Съвети»Как да избирате зелен фасул

Как да избирате зелен фасул

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Как да избирате зелен фасул

Зеленият фасул е основен зеленчук ползван във френската кухня, въпреки че произхожда от Южна Америка. В салата или пюре, той може да бъде чудесна гарнитура.

Този зеленчук има много разновидности, които се различават по цвят и текстура. Съчетава в себе си и доста хранителни ползи.

Как да изберем зелен фасул?

Има три вида зелен фасул:

- френски зелен фасул;

- плосък фасул;

- дълъг фасул.

Френският зелен фасул е известен още като тънък сорт.

Какъвто и да е сортът, зеления фасул трябва да изглежда свеж, зелен и без петна. Лятото е неговият сезон. Идеалният боб е тънък, дълъг и с равномерен, наситен цвят. Трябва да е твърд. Не трябва да има меки петна или следи от обезцветяване.

Трябва също да знаете, че колкото е по-едър, толкова повече конци е вероятно да има! Пресният зелен фасул е крехък. Ако го пречупите на две веднага ще забележите, че излиза вода.

Не трябва да има конци, качественият зелен фасул трябва да е чист при разчупване.

За да се възползвате от хранителните ползи, доброто съхранение е задължително! Зеленият фасул може да се съхранява в хладилник от 3 до 4 дни.

Препоръчително е да го увиете във влажна хартиена кърпа и да го съхранявате така, докато го използвате. Ако нямате време да го сготвите веднага някоя зелен фасул яхния или зелен фасул с месо, помислете за замразяването или консервирането на зеления фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен