Как да почистя тефлонов тиган?

Как да почистя тефлонов тиган?

Много готвачи определят тефлоновите тигани и въобще съдовете с тефлоново покритие като едно от най-великите изобретения в областта на домашните посуди. Безспорно тефлоновите съдове и в частност тигани, имат редица предимства, а и цената им съвсем не е за пренебрегване, затова трябва да се полагат грижи за тях.

Почистването на тефлонови тигани не е трудно, просто трябва да запомните, че тях не бива да ги миете, като останалите съдове, а изискват по-специално отношение, за да не се повреди тефлоновото покритие. Повреденото тефлоново покритие няма да изпълнява предназначението си, освен това ще е вредно за вас.

Остатъците от храна или мазнина премахнете с помощта на домакинска хартия. Въпреки рекламите, където след като забършат тигана, домакините с усмивка го прибират в шкафа, ние ви препоръчваме да го измиете с малко количество препарат за съдове и мека гъба. Ако тиганът е твърде замърсен, може да прибегнете до помощта на обезмаслител.

Някои домакини с лека ръка слагат тефлоновите съдове в съдомиялна машина и ги мият в нея, но въпросът, дали може да миете тефлонови тигани в съдомиялна, е доста спорен. Нашата препоръка е да се въздържате, за да не се окаже, че препаратите са съсипали вашия скъп тиган.

Почернелите от употреба тефлонови тигани може да почистите лесно, ако ги накиснете във вода с оцет в съотношение 1:2. След 15-ина минути изтъркайте съда с парче лимон и внимателно го изплакнете с топла вода. Замърсяванията от външната страна на тефлоновия тиган могат спокойно да бъдат премахнати с помощта на препарат с абразивни частици.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Доколкото знам тефлоновото покритие е едно от най-вредните.Подобре е да не се използват въобще съдове с такова покритие.
0
0