Тиквата е един от даровете на есента. Този плод (или зеленчук) е изключително богат на различни полезни вещества и микроелементи. То тиквата има и ценното свойство да запазва за доста дълго време ценните си качества, благодарение на дебелата си кора.
Въпреки че тиквата е от онези плодове, които издържат най-дълго на съхранение в домашни условия, все пак има домакини, които биха предпочели да съхраняват тиквата си във фризер.
Това е възможно, защото тиквата може спокойно да се съхранява и във фризер за дълго време, без това да се отрази върху вкусовите ѝ качества.
Съхранението на тиква във фризер не изисква някаква предварителна кулинарна обработка на продукта. Тиквата трябва да се обели, нареже, почисти от семките и разпредели в пликове в дози, подходящи за едно готвене.
Готвачите, които обичат да приготвят за семейството си ароматен тиквеник, могат да си замразят готова, настъргана тиква, в количества за едно готвене, така че да не им се налага да размразяват повече тиква, отколкото им е необходимо.
Замразената във фризер тиква запазва задълго вкусовите си качества и ценните си витамини и минерали. Няколко пакетчето от този ценен плод във фризера ще ви дадат възможността бързо и лесно да приготвите за семейството си крем супа от тиква, пай от тиква или класическа печена тиква.
Коментари