Gotvach.bg»Съвети»От коя част на прасето се изрязва свинско коремче

От коя част на прасето се изрязва свинско коремче

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
От коя част на прасето се изрязва свинско коремче
Снимка: Ники

Свинското коремче е обезкостена, мазна разфасовка от месо, изрязана от корема на прасето.

Свинският корем е особено популярен във филипинската, испанската, китайската, датската, норвежката, корейската, полската и тайландската кухня.

Свинският корем е месото и прилежащите му мускули, които се намират от долната страна на животното, между предните и задните крака.

Коремът на животното ни дава най-мазните и следователно най-ароматни свински разфасовки. Те включват свински корем, свинска мас и панчета. Той също така ни дава и най-добрия бекон.

Италианската панчета (разновидност на бекона, типичен месен продукт от традиционната италианска кухня), също идва от корема на прасето и е важна съставка в изключително много италиански ястия заради прекрасния вкус на мазнината, която се съдържа в нея.

След като беше останала в забвение дълги години, тази свинска част отново се завърна обратно в кухнята.

Свинското коремче е много вкусно и може да бъде използвано в почти всички рецепти. Най-добре е да се готви на бавен огън, ако е в тава, да се сложи вода и да се обвие във фолио.

Много хора го предпочитат и на супа, защото се разварява добре и месото става меко и крехко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен