Свинското коремче е обезкостена, мазна разфасовка от месо, изрязана от корема на прасето.
Свинският корем е особено популярен във филипинската, испанската, китайската, датската, норвежката, корейската, полската и тайландската кухня.
Свинският корем е месото и прилежащите му мускули, които се намират от долната страна на животното, между предните и задните крака.
Коремът на животното ни дава най-мазните и следователно най-ароматни свински разфасовки. Те включват свински корем, свинска мас и панчета. Той също така ни дава и най-добрия бекон.
Италианската панчета (разновидност на бекона, типичен месен продукт от традиционната италианска кухня), също идва от корема на прасето и е важна съставка в изключително много италиански ястия заради прекрасния вкус на мазнината, която се съдържа в нея.
След като беше останала в забвение дълги години, тази свинска част отново се завърна обратно в кухнята.
Свинското коремче е много вкусно и може да бъде използвано в почти всички рецепти. Най-добре е да се готви на бавен огън, ако е в тава, да се сложи вода и да се обвие във фолио.
Много хора го предпочитат и на супа, защото се разварява добре и месото става меко и крехко.
Коментари