Gotvach.bg»Съвети»Къде и за какво се използва памучно масло?

Къде и за какво се използва памучно масло?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94231888
Къде и за какво се използва памучно масло?

Много хора страдат от проблеми с холестерола, което води до сърдечно-съдови заболявания, диабет и други метаболитни нарушения. Всеки клони към растителни източници за консумация на здравословни мазнини и масла поради нулевите им нива на холестерол в тях.

Памучното масло е растително масло с висока хранителна стойност и много ползи.

Памучното масло придоби популярност поради дългия си срок на годност и оксидативната стабилност при по-високи температури, за разлика от други растителни масла.

Памучното масло има висока точка на димене. Следователно, то може да издържи на готвене при високи температури. В допълнение се счита за подходящо за пържене и готвене.

Памучното масло обикновено е меко на вкус и е ароматно. То подобрява естествения вкус и аромат на храните. Например, може да се използва в салатни дресинги поради неутралния му вкусов профил.

Може да се използва за приготвяне на маринати и глазури. То помага за насърчаване на желаната консистенция, текстура и гладък и кремообразен външен вид.

Памучното масло върви добре с деликатните аромати на морски дарове. Освен това, тъй като памучното масло подобрява естествения вкус на храните, можете да се използва в кухня като китайската.

Можете да се използва емулгирано, памучно масло в интравенозното хранене за пациенти, които не могат да ядат много, но изискват висококалорична диета.

Също така присъства в перилни препарати, инсектициди и козметика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати