Много хора страдат от проблеми с холестерола, което води до сърдечно-съдови заболявания, диабет и други метаболитни нарушения. Всеки клони към растителни източници за консумация на здравословни мазнини и масла поради нулевите им нива на холестерол в тях.
Памучното масло е растително масло с висока хранителна стойност и много ползи.
Памучното масло придоби популярност поради дългия си срок на годност и оксидативната стабилност при по-високи температури, за разлика от други растителни масла.
Памучното масло има висока точка на димене. Следователно, то може да издържи на готвене при високи температури. В допълнение се счита за подходящо за пържене и готвене.
Памучното масло обикновено е меко на вкус и е ароматно. То подобрява естествения вкус и аромат на храните. Например, може да се използва в салатни дресинги поради неутралния му вкусов профил.
Може да се използва за приготвяне на маринати и глазури. То помага за насърчаване на желаната консистенция, текстура и гладък и кремообразен външен вид.
Памучното масло върви добре с деликатните аромати на морски дарове. Освен това, тъй като памучното масло подобрява естествения вкус на храните, можете да се използва в кухня като китайската.
Можете да се използва емулгирано, памучно масло в интравенозното хранене за пациенти, които не могат да ядат много, но изискват висококалорична диета.
Също така присъства в перилни препарати, инсектициди и козметика.
Коментари