По колко лимона е полезно да се яде на ден?

По колко лимона е полезно да се яде на ден?

По колко лимона е полезно да се яде на ден?

Лимоните са изключително вкусни и полезни цитрусови плодове, които имат способността да пречистват организма, да го тонизират, успокоят, дезинфекцират и др. Според мнозина те са мощен имуностимулатор и е препоръчително да се приемат профилактично в разгара на грипния сезон.

Както е известно в лимоните се съдържа витамин C, но освен това те са богати на витамин B, който от своя страна улеснява усвояването на захарите, предпазва от сърдечносъдови заболявания и подпомага психичното равновесие.

Особено ценени са лимоните от онези хора, които се надява с тяхна помощ да свалят няколко от натрупаните излишни килограми. Всеизвестно е, че лимоните притежават неоспорими диетични качества, но малцина знаят, че те могат да се справят с ревматизъм, алергични реакции и циститни кризи.

Няма ограничение на броя на лимоните, които може да изядете дневно. Препоръчваме ви все пак те да не надвишават 5 броя, защото лимонът има свойството да дразни лигавицата на стомаха и може да причини стомашни неразположения.

Трябва да отбележим, че не може наведнъж да изядете 5 лимона или да изпиете техния сок. Това трябва да става постепенно. Добре е да започнете от два лимона и на всеки два дни да увеличавате количеството лимони с половин. По желание може да консумирате лимоните със захар и мед.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати