Gotvach.bg»Съвети»Как се яде земна ябълка?

Как се яде земна ябълка?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
1745
Как се яде земна ябълка?
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см - зелен
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см - зелен
5.90 лв.

Земната ябълката има много полезни свойства. На външен вид тя прилича на джинджифил, а на вкус наподобява батат (сладък картоф). Земната ябълка е хрупкава, свежа, сладникава, с лек орехов привкус. 

Земната ябълка може да бъде консумирана сурова.

Тя е чудесна за салати с гулия и смути.

Съчетава се перфектно с круша и синьо сирене. Можете да добавите земната ябълка към класическа салата от прясно зеле, като я нарежете на филийки или настържете и подправите с ароматно масло, майонеза или заквасена сметана.

Ако настържете обелените земни ябълки и ги изстискате през марля, ще получите здравословен сок.

Земната ябълка може просто да се изпържи и да се консумира като отделно ястие или да се добави към зелени листни салати.

Ако задушите земната ябълка с масло и поръсите с пресни нарязани билки, ще получите добра гарнитура за месо.

Земната ябълка може да бъде консумирана варена или печена.

Тя може да замени картофите.

Можете да направите много вкусна кремсупа със земна ябълка. Просто сварете земната ябълка в малко количество вода и пасирайте до гладкост, добавете сметана и индийско орехче на вкус.

Пържените гъби са идеални за тази компания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен