Черешите са сладки и вкусни. Едва ли има някой, който не обича сладко от череши или кекс с череши.
С помощта на череши можете да подобрите съня, зрението, работата на мозъка, сърцето и червата.
Черешите са отличен източник на фибри, които подобряват стомашно-чревната подвижност и подхранват микрофлората в червата.
Освен това черешите са нискокалоричен десерт: 100 г съдържат само 50 ккал.
Въпреки всички ползи от черешите, лекарите препоръчват да се ядат не повече от 250-300 г череши на ден.
Преяждането може да причини редица проблеми като повишена кръвна захар, алергични реакции и други.
Хора с диабет и в острия стадий на гастрит, бременни и кърмещи жени трябва да консумират черешите с повишено внимание.
Също така трябва да избягвате черешите в случай на запек, диария или повишено образуване на газове.
Препоръчително е да ядете черешите през първата половина на деня, защото така те се усвояват по-лесно.
Не е желателно да консумирате черешите, както и други плодове, на празен стомах, защото съдържат много киселини. Оптималното време за десерт от черешите е 40-60 минути след основното хранене.
Коментари