Когато подготвяме старателно меню по специален повод или се събираме да честваме някой голям празник, обръщаме специално внимание на ястията, които ще поднесем.
Разбира се, обръщаме внимание и напитките, с които ще почерпим гостите, но често не внимаваме особено дали напитките подхождат на приготвената храна и как се съчетават едни с други.
Пилешкото месо може да бъде гост на трапезата ни по формален или съвсем неформален повод. Това означава, че спокойно можем да поднесем пилешкото месо не само с изтънчено бяло вино, но и с добре изстудена бира.
Когато решим да се съберем с приятели и поднесем панирани пилешки бонфилета или пикантни пилешки крилца, то преспокойно можем да поднесем с тях светла бира.
Изисканите пилешки ястия като Пилешко филе със сметана и три вида сирена или Пилешко филе с гъби и сметана чудесно биха се съчетали с ароматно бяло вино като Шардоне или Мускат.
Но ако сосът към пилешкото филе е твърде наситен, с по-пикантен вкус, то спокойно може да поднесете с пилешкото месо и някое не твърде тежко червено вино, което да подчертае вкуса на месото.
Коментари