Авокадото е популярно плодчета, което се предпочита от много хора. Освен това авокадото е един от плодовете, богати на здравословни фибри и витамини.
Високо ценено заради високите си хранителни качества, то се превръща в интересно и предпочитано допълнение към диетата.
Поради високото съдържание на растителни мазнини, храносмилането му е по-бавно в сравнение с въглехидратните храни. Средното време за усвояване на авокадото в организма е около два до четири часа.
Няколко фактора влияят върхуусвояването на авокадото в нашия организъм.
1. Авокадото съдържа предимно мононенаситени мазнини, които се разграждат по-бавно;
2. Фибри – те подпомагат храносмилането, но също така забавят усвояването на хранителните вещества;
3. Комбинация с други храни – ако се консумира с протеини или въглехидрати, храносмилателният процес може да се удължи.
Избягвайте прекалената консумация на авокадо, за да намалите риска от претоварване.
Авокадото е не само вкусно, но и полезно, когато се консумира умерено и в комбинация с други полезни храни.
Вижте още и дали запича авокадото.
Коментари