Gotvach.bg»Съвети»Какво има в подправката балканска ръсеница?

Какво има в подправката балканска ръсеница?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94231888
Какво има в подправката балканска ръсеница?
Снимка: Зори

Балканската ръсеница представлява микс от Балкански подправки и е подходящо допълнение към всяка българска гозба.

Какво съдържа Балканската ръсеница

Тя включва готварска сол, подправки 42,4% (червен пипер, чубрица, сминдух, чили, мащерка, риган, чесън на прах), антислепващ агент (силициев диоксид) и пълнител (малтодекстрин).

Предлага се на пазара най-често в плик от 60 г и в солница от 50 г. Без съдържание на оцветители и глутен е.

Хранителна информация за балканска ръсеница

В 100 г балканска ръсеница има:

Енергийна стойност - 206,58 kcal;

Мазнини - 3,65 g;

Въглехидрати - 38,17 g;

от които захари - 1,48 g;

Влакнини - 1,5 g;

Белтъци - 4,52 g;

Сол - 44,12 g.

Можете да добавите балканската ръсеница за по-пикантен и богат вкус към края на приготвянето на вашите безмесни гозби като боб, леща, грах.

Също така е добро допълнение и към класически ястия с месо като гювеч, кавърма, шкембе чорба. Не е необходимо да ползвате сол, тъй като самата подправка съдържа такава. Поръсете отгоре за разкош различни видове сирена, брускети, сандвичи, пици.

Съхранявайте подправката в сухи и проветриви помещения, в херметически затворен буркан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати