Балканската ръсеница представлява микс от Балкански подправки и е подходящо допълнение към всяка българска гозба.
Какво съдържа Балканската ръсеница
Тя включва готварска сол, подправки 42,4% (червен пипер, чубрица, сминдух, чили, мащерка, риган, чесън на прах), антислепващ агент (силициев диоксид) и пълнител (малтодекстрин).
Предлага се на пазара най-често в плик от 60 г и в солница от 50 г. Без съдържание на оцветители и глутен е.
Хранителна информация за балканска ръсеница
В 100 г балканска ръсеница има:
Енергийна стойност - 206,58 kcal;
Мазнини - 3,65 g;
Въглехидрати - 38,17 g;
от които захари - 1,48 g;
Влакнини - 1,5 g;
Белтъци - 4,52 g;
Сол - 44,12 g.
Можете да добавите балканската ръсеница за по-пикантен и богат вкус към края на приготвянето на вашите безмесни гозби като боб, леща, грах.
Също така е добро допълнение и към класически ястия с месо като гювеч, кавърма, шкембе чорба. Не е необходимо да ползвате сол, тъй като самата подправка съдържа такава. Поръсете отгоре за разкош различни видове сирена, брускети, сандвичи, пици.
Съхранявайте подправката в сухи и проветриви помещения, в херметически затворен буркан.
Коментари