Gotvach.bg»Съвети»Как да направим черния дроб по-крехък

Как да направим черния дроб по-крехък

JuliyaJuliya
Гуру
1760
Как да направим черния дроб по-крехък

Черният дроб обикновено се счита за вкусен и крехък, когато се приготвя правилно.

Има няколко начина, за да постигнете този ефект.

1. Черният дроб може да стане много по-крехък, ако го мариновате преди готвене. Използвайте киселините като лимонов сок, оцет или вино. Те разграждат протеините в черния дроб и го правят по-крехък. За най-добър ефект оставете черния дроб да се маринова за 30-60 минути преди готвене;

2. Потапянето на черния дроб в мляко за няколко часа преди готвене също помага да стане по-крехък и да се премахнат някои от неприятните вкусове. Млякото съдържа ензими и млечна киселина, които помагат за омекотяването на черния дроб;

3. Черният дроб може лесно да се превърне в жилав, ако се готви твърде дълго. Най-добре е да се готви на висока температура за кратко време. Това предотвратява изсушаването му и го запазва крехък.

Пържете дроб или печете в продължение на 2-3 минути на всяка страна в зависимост от дебелината, докато външната част е добре запечатана, но вътрешността остава сочна;

4. Използването на мазнина (като масло или зехтин) при пържене или печене на черния дроб помага да го запази сочен и крехък.

Вижте също защо да накисвате дроба преди готвене, както и как се вари правилно черен дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен