Със сигурност много от вас обичат да хапват черен дроб. А дали знаете как трябва да го обработите, преди да го сготвите?
Знаете ли защо се накисва в прясно мляко черен дроб? По принцип можете да го сготвите и без да го накисвате, но ще получите като готов продукт просто суха и трудно дъвчеща се гума.
Черния дроб е добре да присъства в менюто ни заради неговите ценни качества и поради факта, че е доста засищащ, факт, който е идеален за хора, които следят за фигурата си. Прясното мляко прави черния дроб изключително нежен, фин и вкусен. Ето как точно да го обработите:
1. Първо, трябва много добре да го измиете под течаща и студена вода;
2. След това трябва да отстраните ципата му, както и жилките, за да прочитите черния дроб;
3. Слагате го да се кисне за минимум 3 часа, а може и една нощ в прясно мляко;
5. След това го нарязвате на кубчета и го запържвате. Налейте при черния дроб от същото мляко, в което сте го киснали, и го задушете за 30 минути на тих огън. Можете да използвате пилешки дробчета, свински или телешки дроб;
6. Когато знаете как се приготвя, няма да губите много време в кухнята и ще имате винаги перфектен резултат.
Вижте още дали е полезен черният дроб, както и как правилно да сварим дроб.
Коментари