Gotvach.bg»Съвети»Как и защо се накисва черен дроб в прясно мляко?

Как и защо се накисва черен дроб в прясно мляко?

Как и защо се накисва черен дроб в прясно мляко?

Със сигурност много от вас обичат да хапват черен дроб. А дали знаете как трябва да го обработите, преди да го сготвите?

Знаете ли защо се накисва в прясно мляко черен дроб? По принцип можете да го сготвите и без да го накисвате, но ще получите като готов продукт просто суха и трудно дъвчеща се гума.

Черния дроб е добре да присъства в менюто ни заради неговите ценни качества и поради факта, че е доста засищащ, факт, който е идеален за хора, които следят за фигурата си. Прясното мляко прави черния дроб изключително нежен, фин и вкусен. Ето как точно да го обработите:

1. Първо, трябва много добре да го измиете под течаща и студена вода;

2. След това трябва да отстраните ципата му, както и жилките, за да прочитите черния дроб;

3. Слагате го да се кисне за минимум 3 часа, а може и една нощ в прясно мляко;

5. След това го нарязвате на кубчета и го запържвате. Налейте при черния дроб от същото мляко, в което сте го киснали, и го задушете за 30 минути на тих огън. Можете да използвате пилешки дробчета, свински или телешки дроб;

6. Когато знаете как се приготвя, няма да губите много време в кухнята и ще имате винаги перфектен резултат.

Вижте още дали е полезен черният дроб, както и как правилно да сварим дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен