Закупуването на развалено месо е не само опасно за здравето, но и доста неприятно от финансова гледна точка. За жалост това може да се случи и най-внимателните от нас, които задължително проверяват срока на годност, обозначен върху продуктите.
Когато пилешкото месо не е съхранявано правилно или в процеса на обработката и пакетирането ме е било замърсено, то може да бъде развалено, независимо, че е в срок.
Разваленото пилешко месо най-лесно се познава по специфичната миризма на гнилост, както и по промяната на цвета. Вместо типичния от бял до жълт, то е със сивкав или червеникав отенък.
Не на последно място трябва да проверите за наличие на слуз върху месото, което е сигурен признак за наличие на болестотворни бактерии. Препоръчваме ви да не консумирате месо, за чието качества имате съмнение.
Коментари