Колко време се пекат свинските ребърца?

Колко време се пекат свинските ребърца?
Снимка: gotvach.bg

Ако любовта на мъжете минава през стомаха, то добре изпечените свински ребърца са като романтична покана за първа среща, на която никой мъж не може да устои.

Ароматни, сочни и с хрупкава коричка - такива са перфектно изпечените свински ребърца, които всеки от вас може да приготви.

Един от най-важните въпроси, пред които се изправят начинаещите кулинари е колко време се пекат свинските ребърца.

На този въпрос трудно може да се отговори еднозначно, защото времето за печене зависи от количеството на свинските ребърца, от самата печка или скара, както и това дали става дума за обикновени или за мариновани свински ребърца.

Добре маринованите свински ребърца се пекат около 35-40 минути на скара или около 45-50 минути във фурна.

Съвършено изпечени свински ребърца ще постигнете, ако първо ги задушите в загрята на 200-220 градуса фурна под фолио за около 40 минути, а след това отстраните фолиото и запечете за още 10-15 минути до получаване на хрупкава коричка.

Ако сте почитатели на експериментите в кухнята може да изненадате гостите си приятно със Свински ребърца в сладко-кисел сос или дори Свински ребърца с топено сирене в гювеч.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати