Gotvach.bg»Съвети»Как да премахна лошия дъх на месото?

Как да премахна лошия дъх на месото?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как да премахна лошия дъх на месото?

Всички знаем, че най-вкусните домашни гозби стават с прясно месо, но понякога се налага месото да престои ден-два в хладилника, докато дойде неговия ред да да се превърне в сочен тас кебап или винен кебап.

Възможно е заради по-продължителния престой в хладилника месото да придобие неприятен дъх и тогава много домакини се изправят пред предизвикателството как да премахнат лошия дъх на месото.

Добрата новина е, че премахването на лошия дъх на месото не е никак сложна работа. Това може да стане лесно с продукти, които се намират във всяко домакинство, а крайният резултат ще е още по-вкусен.

Един от начините за премахване на лош дъх от месото е то да се накисне в отвара от лайка за поне 10-15 минути. Ароматната билка не само ще отстрани неприятната миризма, но и благодарение на антисептичните си свойства ще отстрани и голяма част от бактериите върху месото.

Може да накиснете умирисаното месо в студена вода, в която са добавени няколко горещи дървени въглени. Ако месото, което възнамерявате да готвите, трябва да бъде сварено, просто добавете 1-2 парченца активен въглен, които ще убият всякакви неприятни миризми.

Лесен и предпочитан от домакините начин за премахване на лошата миризма от месо е мариноването му. Най-подходящо в този случай ще бъде да мариновате месото в лук, оцет, сол и всякакви ароматни подправки. Препоръчително е да го оставите в маринатата по-дълго време от обикновено, а след това да не използвате маринатата в процеса на готвене.

Най-ефикасният помощник за премахване на лоша миризма от месо е алкохолът. Добавете известно количество алкохол в процеса на готвене. Така не само ще премахнете миризмата на застояло месо, но то ще стане по-вкусно и сочно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати