Gotvach.bg»Съвети»Как се готви черен ориз?

Как се готви черен ориз?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как се готви черен ориз?
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.

Напоследък на трапезата ни намират място все повече суперхрани - киноа, годжи бери, черен ориз. Ако обаче сте от домакините, които все още не са се престрашили да грабнат пакетче черен ориз от рафта в хладилника, време е да го направите.

Черният ориз е не само много атрактивен с неговия наситен цвят, но има чудесен ядков вкус и доставя на организма ни редица важни микроелементи и витамини.

Специфичният цвят на този вид ориз е дължи на наличието на антоцианини, аналогични на тези в боровинките и гроздето.

Не е нужно да овлаявате сложни кулинарни техники, за да разберете как се готви черен ориз.Черният ориз се готви, както се готви и белият ориз, с малката разлика, че трябва да предвидите малко повече време за кулинарната му обработка.

За разлика от белия си роднина, черният ориз има по-твърда обвивка, затова ви препоръчваме преди да пристъпите към готвенето му, да го накиснете за няколко часа в хладка вода.

Ако сте решили да готвите черен ориз в комбинация с бял или други зеленчуци, трябва да имате предвид, че е добре кулинарната обработка първо с черния ориз, а след това да добавите останалите продукти.

И на последно място - в процеса на готвене черният ориз има свойството да оцветява всички останали продукти и ако пурпурноливавият цвят на ястието не е търсен ефект, то е по-добре да приготвяте черния ориз отделно от останалите продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен