Трудно ще намерите човек, който да не харесва мекици за закуска, но още по-трудно ще намерите човек, на когото му се става рано, за да прави мекици за закуска.
Добрата новина за всички, които обичат бабините мекици е, че спокойно може да замесите тестото от вечерта, а на сутринта да го оставите за кратко, за да се отпусне.
Да се съхранява тесто в хладилник не е никак трудно и много домакини предпочитат да използват почивните дни, за да сготвят за няколко дни напред или да замесят тесто, което да използват през следващите няколко дни.
Най-удобният начин за съхраняване на тесто в хладилник е в абсолютно чист найлонов плик, като самото тесто преди това старателно и обилно е намазано с олио.
Пликът, в който съхранявате тестото, трябва да бъде плътно затворен, за да предотвратите достъпа на въздух.
По този начин тестото за пица или погача може да бъде съхранявано в хладилник в продължение на 4-5 дни без това да се отрази по никакъв начин на вкусовите му качества.
След този срок то губи голяма част от еластичността си и придобива неприятен кисел вкус и аромат.
Коментари