Gotvach.bg»Съвети»Как да размразя кайма?

Как да размразя кайма?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как да размразя кайма?

Разбира се, всички предпочитаме да готвим с пресни, незамразявани продукти, защото тогава ястията стават и по-вкусни и по-ароматни, но понякога ни се налага да прибягваме и до запасите във фризера.

Замразената кайма е един от продуктите, които са особено капризни към процеса на размразянане. Най-добрият начин за нейното отпускате е да я оставите за 24 часа в хладилник, което ще ви гарантира пълното запазване на цвета и вкусовите качества.

Но какво да правим, когато каймата ни трябва буквално след 30 минути и не можем да я чакаме?

Най-бързият начин за размразяване на мляно месо е в микровълнова фурна. Повечето от съвременните микровълнови имат специални програми за размразяване, които почти със сигурност няма да сварят каймата ви.

Около 250 г кайма се размразяват за 4-5 минути, като трябва непрекъснато да я наглеждате, иначе рискувате горният ѝ пласт да се свари.

Може да размразите кайма и във фурна с вентилатор, като я пуснете в режим размразяване на температура 50-90 градуса. След това можете да използвате топлата фурна, за да опечете мусака с кайма и зеленчуци от размразения продукт.

Друг вариант за размразяване на кайма е на водна баня. Трябва да сложите пакетчето кайма в няколко найлонови плика, за да го изолирате от водата. След това следва да го потопите в подходящ съд и да го подгреете на водна баня до омекването на каймата. След 15-ина минути продуктът ще бъде напълно готов за приготвяне на домашни пържени кюфтета, вкусно руло Стефани или ароматна супа топчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен