Gotvach.bg»Съвети»Защо да пием чай от стевия?

Защо да пием чай от стевия?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Защо да пием чай от стевия?

Стевията е растение, което се отличава със специфичен сладък вкус и аромат. През последните десетилетия стевията все повече се налага като здравословен заместител на захарта, подходящ за хора, които страдат от диабет.

Но стевията е препоръчителна не само за тях, а и за всички, които държат на здравето си и избират да се грижат за него.

Но има и много други причини да пиете чай от стевия. Няма как да пропуснем факта, че стевията стимулира функционирането на организма на клетъчно ниво.

Продължителната консумация на чай от стевия не води до повишаването на нивото на кръвната захар, като по този начин не се допуска развитието на хипер или хипогликечично състояние.

Други важни причини за консумирането на чай от стевия са, че той води до неутрализирането и отделянето на токсини от организма, помагайки на тялото да се освободи от поетите нитрати, консерванти, химически добавки и дори тежки метали.

Хората, които консумират редовно чай от стевия, имат по-добър балан на въглехидратния, белтъчен, мастен и водно-солеви обмен.

До чай от стевия прибягват и хората, които страдат от затлъстяване, както и онези, които имат проблеми с нервната система.

Чудната билка стевия има полезен тонизираш ефект върху работата на сърдечно-съдовата система, нейната консумация води до чувствително намаляване на нивото на холестерола и и стабилизира кръвното налягане.

Не на последно място консумацията на чай от стевия води до подобряване на работата на стомаха и червата и намира широко приложение при овладяването на остри и хронични гастрити.

Специалистите препоръчват да пиете чай от стевия при различни кожни заболявания, като екземи, дерматити, себорея, псориарзис и др. Чаят от стевия притежава бактерицидно, противоалергично и антисклеротично действие.

Ако страдате от увредена функция на черния дроб и бъбреците, е препоръчително да приемате чай от стевия. То се препоръчва и като профилактично средство срещу инфекциозни заболявания, грип и различни вирусни инфекции.

Важно е да отбележим, че продължителната употреба на чай от стевия няма странични действия, противопоказания или отрицателни ефекти върху организма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати