Gotvach.bg»Съвети»Как бързо и лесно да обезкостим цяло пиле?

Как бързо и лесно да обезкостим цяло пиле?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
243
Как бързо и лесно да обезкостим цяло пиле?
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
Качество без компромис:
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
65.00 лв.

Много домакини смятат, че обезкостяването на цяло пиле е доста трудна задача, но ако изпълните добре следващите съвети, ще се сдобиете с перфектно обезкостено пиле, което да напълните с плънка по избор. На първо място почистете добре и измийте пилето. След това отстранете крилата и трътката му.

След това разрежете пилето по дължината на гръдната кост, като внимателно заобикаляте фенера и от двете му страни. Когато стигнете на бутчето на пилето, отделете внимателно бедрената кост, като без да пробивате кожата, избутайте леко костта, докато се отстрани.

Следва отделянето на фенера от пилето, но пак внимавайте много. По същия начин махнете и костта от бутчето, така пилето ще бъде напълно обезкостено. По желание може да оставите костта на бутчето.

Вече пилето е обезкостено, но по някои зони има само кожа, без месо. Те ще прегорят по време на печенето, затова отделете една част от гърдите на пилето и сложете по проблемните части. Напълнете с избраната плънка, вържете пилето с конец и го изпечете.

Ако обичате да хапвате пилешко, препоръчваме да опитате и някои от апетитни ни рецепти за:

- пиле с ориз;

- печени бутчета;

- и пълнено пиле;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен