Омесването и оформянето на кебапчета далеч не е толкова просто и лесно, колкото ви се струва на пръв поглед. за разлика от каймата за кюфтета, каймата за кебапчета е доста по-мазна, изисква повече месене и задължително узряване 1-2 дни в хладилник.
Оформянето на сочни кебапчета изисква сръчност, находчивост и малко техническа подготовка, особено ако машината за мелене на месо не разполага със специалната приставка за оформяне на кебапчета.
След като сте замесили кайма за кебапчета по любимата си рецепта и тя е узряла в хладилник, трябва да пристъпите към оформянето им. За идеални кебапчета ви трябва 1 пластмасова бутилка, найлонови пликчета и чаша с подходящ размер.
Найлоновите пликове за фризер с обем около 2 л се срязват на две. Дъното на пластмасовото шише с обем 500 мл се срязва и се пълни плътно с омесената кайма за кебапчета, след което с подходяща чаша се притиска.
От отвора излизат съвършени кебапчета, което трябва да увиете в найлон и да сложите във фризер за 1 час, след което можете да ни поканите са хапнем домашни кебапчета на скара.
Коментари